Naturkødet

Højlændere

Kødet fra højlandskvæget kan købes i kvarte dele af kalven. Slagteren udskærer således at de fire dele er så ens som muligt.

Den kvarte del vejer typisk omkring 30 og 45 kg og leveres frisk udskåret fra slagteren, der har mærket de enkelte udskæringer.

 

Om Udskæringer

Anvendelse

 

Prisen er i 2022 er sat til 95 kroner per kg.

Det er langt under markedsprisen og det lader sig gøre fordi der ikke er fordyrende mellemled og hovedformålet er bæredygtighed i form af afgræsning af fredede arealer med dyreetik som højeste prioritet.

Højlændernes kød har et fedtindhold på kun 4,5 %. De fleste andre kvægracer har et fedtindhold på mere end 15 %. Et lavt kolesterolindhold på 40,0 mg hos Højlænderne, mod 66 mg for gennemsnittet af andre kvægracer (pr. 100gr)

Det er først og fremmest den langsomme og naturlige vækst, der gør kødet meget fedtfattigt. Derudover har højlandskvæget deres kraftige naturlige pels kun begrænset brug for et beskyttende fedtlag.

 

Kødet afsættes til gourmetrestauranter samt private der lægger vægt på dyreetik og kvaliteten af kødet.

 

Er du interesseret i dette helt specielle magre og velsmagende kød er du velkommen til at kontakte

Her kan du se hvilke stykker der er indeholdt i pakken der er udskåret af slagteren i Nørre Asmindrup:

Mørbrad

Højreb

Culotte

Cuvette

Roast Beef

Tykstegsfilet

Tyndsteg

Bovsteg 

Osso Bucco

Lårtunge

Klump

Yderlår

Tykkam

Hakket kød

 

 

Godtlænder lam

Der er også mulighed for lammekød fra gotlænderne. Prisen i 2022 er fastsat til 90 kroner per kg for slagterens standardudskæring:

 

Slagterens udskæring af lammekødet er typisk:

2 stk. køller

En halv ryg og resten korteletter

2 stk. Bov

Hals udskåret i korteletter

Ribben

Indmad

Hakket

 

Der kan forekomme mindre ændringer i ovenstående, men slagteren tilstræber at lykkes så godt som muligt med udskæringerne.

Eventuelle ønsker til udskæringer imødekommes så vidt mulig mod relateret merpris