Naturkød og skind fra højlandskvæg og gotlændere

På de fredede kuperede bakker går vores højlandskvæg frit sammen med gotlandske får på naturligt græs og græsser i den friske havluft på Joselbjerg. De masser af plads og har altid adgang til tørt leje og frisk masser af frisk vand på alle årstider. Der er rigeligt med græs der bliver naturplejet og det bliver aldrig tilført kunstig næring.

 

Højlandskvæget er på Joselbjerg af to hovedårsager. Den ene er at de fredede arealer skal naturplejes. Den anden årsag er at de passer perfekt i landskabet.

Slagtningen foregår helt specielt. Kvæget der skal slagtes kommer ind på særligt område et godt stykke væk fra flokken. De bliver slagtet nænsomt og ansvarligt på en måde hvor de intet bemærker. Ej heller flokken bemærker noget. Udover respekten for kalven giver det samtidig en enestående kødkvalitet, da de aldrig oplever stress.

 

Kødet modnes i hele fire uger, der sikrer mørhed udover det sædvanlige.

IMG_7999.jpeg